Sosyal Medya

Dünya

Bulgaristan, Türkiye’yi AB’ye şikayet etti

Bulgaristan Türklerinin partisi HÖH'ü yıllarca yöneten Ahmet Doğan'ın, uçak krizinden sonra 'Sovyet ajanı' ayarlarına dönmesini müteakiben Bulgaristan AP milletvekilleri Türkiye'yi AB'ye şikayet etti



Bulgaristan'da Hak ve Özgürlükler Hareketi’nden (HÖH) seçilen Avrupa BirliÄŸi Parlamentosu Milletvekilleri, Bulgaristan vatandaÅŸlarına olası bir Türkiye’ye giriÅŸ yasağı olmasıyla ilgili meseleyi iki AB Komiserinin dikkatine arz ettiler.

AP Milletvekilleri meseleyi dün Avrupa BirliÄŸi'nin Dış Ä°liÅŸkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB KomÅŸuluk Politikası ve GeniÅŸleme Müzakereleri Komiseri Johannes Hahn’ın dikkatine sundu.

AP milletvekilleri, Avrupa Birliği ve Birliğe aday ülkenin karşılıklı çıkarı olan bu durumla ilgili daha çabuk tepki verilmesini umduklarını belirtti.

Avrupa BirliÄŸi Parlamentosu milletvekillerinin tepkisi, geçen hafta HÖH Onursal BaÅŸkanı Ahmet DoÄŸan ve HÖH Milletvekili Delyan Peevski’ye Türkiye’ye giriÅŸ yasağı konulmasının ortaya çıkmasından kaynaklanıyor. 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.